• Home
  • Gezondheid
  • Onze vrienden
  • Contact

5 cardio fitness tips voor een hogere vetverbranding

Sommige mensen houden ervan om naar de sportschool te gaan, maar vinden het verschrikkelijk om cardio workouts te doen. Die vele kilometers op de loopband vinden ze maar nutteloos, wat natuurlijk totaal niet het geval is. Sterker nog, cardio fitness is goed voor zowel je algehele gezondheid als je lichaamsbouw. Wil je graag vet verbranden? Cardio is dan echt een must! Met de volgende tips kun je meer halen uit je volgende cardio workout zodat je sneller vooruitgang kunt boeken met het afvallen.

Loop met honger

Kun je vroeg opstaan? Doe dan cardio fitness voordat je überhaupt ontbijt hebt gegeten! Je lichaam zal dan als eerste energiebron vet gebruiken aangezien je glycogeenvoorraad op is. Eventueel kun je wel 10 tot 20 gram whey-eiwit nemen voor de workout als je je zorgen maakt over de spierverlies. Neem daarentegen beslist geen koolhydraten!

Verbrand meer calorieën dan je inneemt

Achter vetverlies zit eigenlijk een heel gemakkelijke filosofie: je moet meer calorieën verbranden dan je inneemt. Sport je met de attributen van Bestbuyfitness omdat je wilt afvallen? Voeg dan 4 tot 6 cardio workouts per week toe aan je trainingsschema. Per stuk moeten ze ongeveer 30 tot 60 minuten duren.

Beweeg buiten

Het is bovendien goed om je cardio workout buiten te doen, ren bijvoorbeeld een rondje op het strand. Dit is namelijk lastiger lopen dan wanneer je op asfalt of cement loopt. Het is ook beter voor je gewichten, al moet je wel schoenen dragen om stressfacturen te vermijden en je voeten te beschermen. Is er geen strand in de buurt? Zoek dan een grasveldje op om op te hardlopen!

Voor en na de training

Voordat je begint met je krachttraining is het slim om 5 tot 10 minuten cardio te doen. Je spieren worden dan warm voor het zware werk, terwijl je op deze manier ook extra calorieën kunt verbranden. Overigens doe je er goed aan om ook na de krachttraining nog even cardio te doen. Opnieuw zal je lichaam dan vet gebruiken als brandstofbron aangezien je glycogeenvoorraad al uitgeput is door de eerste workout. Zo kun je opnieuw meer calorieën verbranden!

Maak gebruik van intervallen

Veel mensen kunnen een erg intens tempo niet lang volhouden, dit is alleen mogelijk voor de atleten met fantastische condities. Je aerobe conditie verbeteren kun je dan ook het beste doen met intervallen, wat bovendien goed is voor het verbranden van vet. Hierbij wissel je zeer intensieve sessies af met periodes met een lagere intensiteit zodat je kunt herstellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles