• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Creëer een fitness studio

Ben jij van plan om binnenkort je eigen fitness studio te beginnen? In dit artikel geven we je een aantal tips om zo goed mogelijk van start te gaan. En naast alle informatieve tips laten we je ook zien hoe je de ruimte eenvoudig kan aankleden met bijvoorbeeld raamfolie om zo beter op te vallen.

Locatie en naam

Niets is leuker dan de beginfase van je bedrijf. Dit begint vaak met fantaseren over de naam, het logo en pand. Als je eenmaal een pand gevonden hebt kun je natuurlijk pas echt van start. Als jouw bedrijfsnaam en logo eenmaal op de muur zullen prijken in bijvoorbeeld een gouden muursticker / gouden muurstickers zal het waarschijnlijk pas tot je doordringen dat je droom nu echt werkelijkheid zal worden. Maar let bij het uitzoeken van je locatie er vooral op dat het betreffende pand wel echt geschikt is om te gebruiken als fitnessruimte. Zorg voor een minimale vloeroppervlakte van 60 tot 70 m2 om lessen te kunnen geven. En kies vooral niet voor een te groot pand, maar zorg voor een knusse en gemoedelijke sfeer!

Ondernemersplan

Helaas zijn er naast alle leuke dingen zoals hierboven genoemd ook altijd de serieuzere zaken die voordat je begint geregeld moeten worden. Want wat voor bedrijf je ook gaat starten, een goed businessplan is je handleiding tijdens de weg naar je eigen onderneming. Een ondernemersplan helpt je op de juiste lijn te blijven, ook tijdens het ondernemen. Ook als je al operationeel bent met je onderneming kun je terugvallen op jouw ondernemersplan. In zo’n plan stel je jezelf doelen zoals bijvoorbeeld het aantal te behalen leden op de korte termijn en lange termijn. Zo creëer je je focus en werk je ergens naar toe. 

Creëer een netwerk

Werk je al in de fitnessbranche, dan zal het opbouwen van een netwerk je vele malen makkelijker afgaan dan wanneer je helemaal nieuw bent in deze wereld. Maar hoe je ook begint, praat met andere ondernemers en vraag vooral naar hun fouten en wat ze achteraf anders hadden willen doen. En weet je zeker dat je niet in dezelfde valkuilen zal stappen. Sluit je verder ook aan bij eventuele fitness netwerkclubs. Hier delen andere ondernemers in dezelfde branche vaak hun ervaringen en kun je terecht met eventuele vragen. Of als je bijvoorbeeld opzoek bent naar iemand met zakelijke ervaring of iemand uit hetzelfde vakgebied bij wie je terecht kunt om te sparren over jouw ideeën.

Een hoog rendement bij een lage investering

Een eigen sportschool beginnen is voor velen een droom. Maar voor velen lijkt dit waarschijnlijk ook te hoog gegrepen vanwege de hoge investering. Het starten van bijvoorbeeld een franchise kan dan een lucratieve zakelijke kans zijn met een hoog rendement. In zo’n geval zal je begeleid worden door interne specialisten. Deze kunnen je helpen bij het vinden van de juiste locaties of het sluiten van je huurovereenkomsten.

Voordelen van een franchise

Dus wil je liever niet te veel risico lopen? Ga dan voor een franchise en ondervind vele voordelen. Zo heb je bij een franchise vaak lage overheads en een hoog rendement. Heb je automatisch al verdiensten op abonnement inkomsten en hoef je minder te investeren in marketing voor je studio doordat je naam meelift op die van de franchise. Zo kun je eventueel zelf uitbreiden naar meerdere studio’s. Een ander groot voordeel is dat een franchise al met bepaalde geautomatiseerde beheersystemen werkt, zoals bijvoorbeeld verkoop-, facturatie- en rapportage tools  waardoor je dit niet zelf meer uit hoeft te zoeken en eenvoudig jouw bedrijfsactiviteiten kan maximaliseren.  Zoek verder goed uit wat een franchiser je aan meubilair en uitrusting wil geven. Zo zijn er sommige franchisers die afhankelijk van de grootte van jouw studio,  de kosten van de fitnessapparatuur en de merchandise!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles