• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Dieet: Is jouw gewicht klaar voor de zomer?

Het is iets waar voornamelijk veel vrouwen heel erg druk mee kunnen zijn in de aanloop naar de zomer; bikini klaar zijn. Wat dat precies inhoudt? Dat is voor iedereen anders, maar in veel gevallen houdt het in een paar pondjes lichter zijn, het vachtje (laten) verwijderen en wellicht vast een kleurtje opdoen door een fake tan of een kuurtje zonnebanken. Zoek direct een voordelig dieet.

Wat is bikiniklaar?

Voor veel vrouwen is het inderdaad belangrijk om er goed uit te zien in badkleding, maar dat houdt lang niet altijd voor iedereen hetzelfde in. Waar de ene vrouw hemel en aarde beweegt en zelfs gaat vasten in het voren om het perfecte bikinilijf te krijgen, zullen anderen slechts hun beren en intieme zone scheren of laten waxen en vinden het dan wel prima. De ideeën over bikini klaar zijn verschillen gelukkig ook nogal. Waar de een echt alles er aan zal doen om nog even die vijf kilo te verliezen, zal de ander rustig een bikini in een grotere maat kopen. Want laten we eerlijk zijn het enige wat je nodig hebt voor een perfect bikini lijf dat ben jij met een bikini aan. Imperfecties hebben we gelukkig allemaal, en er is niemand die niet onzeker over bepaalde delen van zijn of haar lichaam. Zelfs de filmsterren zullen zo hun eigen imperfecties hebben – terwijl wij ze enkel als perfect zien!

Wat kan je doen om er goed uit te zien?

Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om er gewoon goed uit te zien, en er goed uitzien betekent echt niet altijd dat je moet gaan diëten. Ga eens beginnen met gewoon twee tot drie liter water te drinken per dag. Niet gaan compenseren dat je ook een kop thee gedronken hebt, nee gewoon twee tot drie liter water naast alles wat je verder ook drinkt. Vind je dit lastig? Doe het dan in halve liter flesjes, dat werkt heel goed en die laatste slok drink je in dat geval meestal ook op. Daarnaast kan je ook gewoon opletten op wat je eet, sla eens vaker iets te snoepen af of vervang het voor iets gezonders. Tijdens het avondeten kan je ook gewoon een schep groente meer nemen en wat minder aardappelen of pasta bijvoorbeeld. Kleine dingen helpen ook gewoon mee, en als jij je goed voelt over jezelf, dan straal je en zie je er automatisch ook goed uit.

Wanneer is mijn BMI te hoog?

Er zijn verschillende tabellen met daarin wat een gezond gewicht en BMI is, en wat een ongezond gewicht is. Deze verschillen allemaal net iets van elkaar. Maar wat zeker is, is dat je met een BMI van onder de 18,5 eens moet gaan praten met een diëtiste om aan te gaan komen. Dit is namelijk ondergewicht. Met een BMI tussen de 18,5 en 25 heb je een normaal gewicht. Bij een BMI tussen de 25 en 27 heb je licht overgewicht, je hoeft je niet meteen zorgen te maken, maar het kan wel verstandig zijn om eens op te gaan letten met wat je eet en drinkt. Bij een BMI tussen de 27 en 30 is het wel opletten geblazen dit wordt ook wel matig overgewicht genoemd, maar als je ziet dat mensen met een BMI van 30 of hoger obese genoemd worden? Dan snap je wel dat het zaak is om op je gewicht te gaan letten.

Zwaar overgewicht

Bij een BMI tussen de 30 en 40 wordt er gesproken van ernstig overgewicht ook wel obesitas, het is belangrijk dat je kiest voor je eigen gezondheid, en gaat proberen gewicht te verliezen. Bij een BMI boven de veertig wordt er wel gesproken van morbide obesitas, de naam zegt het al als je dit te ver door laat gaan kan dit dodelijk zijn. Er zijn allerhande verhoogde risico’s voor je gezondheid. Er zijn in onder andere Amerika ook gevallen bekend van mensen met een BMI boven de 50, er hoeft niet gezegd te worden hoe ongezond dit is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles