• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Dit is waarom je geregeld naar de sauna moet gaan

Je zult het wel vaker hebben gehoord. Een bezoek aan de sauna heeft verschillende voordelen voor onze gezondheid. Maar welke voordelen heeft het precies en is het nou echt zo belangrijk? Geregeld naar de sauna gaan heeft zeker veel te bieden voor ons lichaam. Maar de voordelen zijn bijna eindeloos. Wij sommen er een aantal op hieronder op deze pagina.

  • Immuunsysteem boosten
  • Afvalstoffen uit je lichaam
  • Verminderde kans op dementie
  • Minder stress voor lichaam en geest

Je immuunsysteem een boost geven

Door een bezoek te brengen aan de sauna krijgt je immuunsysteem een goede boost. Tijdens het saunabezoek moet je lichaam extra hard werken. Hoewel het geen sportsessie vervangt, zijn er verschillende aspecten die veel overeenkomen met een sportsessie. Even 10 tot 20 minuten in de sauna kan veel betekenen voor je immuunsysteem.

Afvalstoffen verwijderen uit je lichaam

Even goed zweten is ontzettend belangrijk. Hierbij worden namelijk verschillende afvalstoffen die je in je lichaam hebt uit je lichaam gewerkt. Dit is ontzettend gezond voor je en wordt ook wel detoxen genoemd. Daarnaast is het ook goed voor een gezonde huid.

De kans op dementie verminderen

Uit Fins onderzoek is al gebleken dat wanneer je een aantal keer per week naar de sauna gaat de kans op dementie aanzienlijk wordt verminderd. Bij het onderzoek zijn maar liefst 2.000 mensen gevolgd en onder de loep genomen.

Minder stress voor je lichaam en geest

Verder is het ook zo dat een saunabezoek rustgevend werkt voor zowel je lichaam als voor je geest. Wanneer jij minder last hebt van stress dan zal dat voor ontzettend veel positieve gevolgen leiden. Stress is vandaag de dag een van de meest voorkomende klachten. Veel mensen hebben er ook lichtelijk last van, terwijl ze het niet helemaal door hebben. Een saunabezoek dan dus al sneller helpen dan je zelf doorhebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles