• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Dit maakt het op correcte wijze aansluiten van sanitaire voorzieningen belangrijk

Werk je aan een renovatie van de kleedkamers binnen jouw sportschool? Er zijn in dat geval verschillende factoren om rekening mee te houden. Regelmatig wordt het belang van correct aangesloten sanitaire voorzieningen onderschat. Als gevolg van het foutief aansluiten van sanitaire voorzieningen kunnen er lekkages ontstaan. Lekkages leiden mogelijk tot vochtschade aan vloeren, wanden en het plafond van de sportschool. Het herstel van een dergelijke schade neemt vaak al snel weken tot zelfs maanden in beslag. Voor sporters is er niets vervelender dan een sportschool die enkele weken dicht is voor een dergelijk herstel. Niets aan de ontstane vochtschade doen is eveneens onverstandig; de vochtplekken op een wand of plafond vormen de ideale voedingsbodem voor schimmels. Reden genoeg om bij het renoveren van kleedkamers in een sportschool hulp van een ervaren loodgieter in te schakelen.

Maak een plan voor de nieuwe indeling van de kleedkamers

Het renoveren van kleedkamers begint bij het uitwerken van een plan. Doe dit niet alleen, maar samen met een loodgieter. Een loodgieter kan je adviseren over de haalbaarheid van plannen en de efficiëntie daarvan. Mogelijk leiden kleine aanpassingen in het ontwerp tot een situatie, waarin slechts een beperkt aantal leidingen hoeft te worden verlegd. Dit verkleint de kans op lekkages. Loodgieters hebben de ervaring om je een dergelijk advies te kunnen geven. Laat je niet alleen adviseren over de haalbaarheid van het beoogde ontwerp voor de nieuwe kleedkamers, maar win bijvoorbeeld ook advies in over de verschillen tussen een goot in de doucheruimte en een losse douchebak. Bij welke van deze opties is de kans op een verstopping het grootst?

Leidingen laten leggen door een loodgieter

Eerder las je al dat het verstandig is het leggen van leidingen en het aansluiten van sanitaire voorzieningen over te laten aan een loodgieter. Veel mensen hebben niet het benodigde gereedschap in huis om dergelijke klussen zelf uit te kunnen voeren. Bij het leggen of verleggen van leidingen is het bijvoorbeeld cruciaal, dat de verschillende elementen goed op elkaar aansluiten. Zou dat niet het geval zijn, dan ontstaan er kleine naden. Via deze naden sijpelt het water heel langzaam uit de leidingen. Dit maakt dat een lekkage vaak pas wordt opgemerkt, als er al veel vocht in de wanden of plafonds getrokken is. Je herkent een lekkage aan de kenmerkende lichtgele tot bruine vlekken die als gevolg van het vocht in de wanden ontstaan.

Herstel van een lekkage in de sportschool kost veel tijd

Voor het herstel van dergelijke plekken op wanden en plafonds is het allereerst belangrijk dat het vocht uit het gebouw getrokken is. Dat gebeurt pas op het moment, dat een loodgieter de ontstane lekkage hersteld heeft. Je kunt voor het herstel een bouwdroger gebruiken, maar bijvoorbeeld ook een vochtvreter. Het neemt vaak al snel meer dan een week in beslag, om het vocht volledig uit de wanden te laten trekken. Pas nadat de luchtvochtigheid sterk verlaagd is, kan begonnen worden aan het verdere herstel. Denk aan het opnieuw verven of behangen van de beschadigde wanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles