• Home
  • Gezondheid
  • Onze vrienden
  • Contact

Fysiotherapie is een must voor iedere 65-plusser

Als je ouder wordt betekent dat niet alleen grijze haren, maar het kan ook voorkomen dat je last gaat krijgen van verschillende lichamelijke klachten. Fysiotherapie is daarom een echte must zodat je er zo min mogelijk last van hebt en langer zelfstandig kunt zijn.

Een fysiotherapeut bezoeken als 65-plusser

Het regelmatig bezoeken van een fysiotherapeut heeft een positief effect op je gezondheid als je de 65 bent gepasseerd. Ook als je nergens last van hebt. Het is een feit dat je lichaam wanneer je ouder wordt problematiek kan gaan vormen. Met behulp van oefeningen bij de fysio kun je dit zoveel mogelijk voorkomen en uitstellen.

Als er al wel problemen spelen is fysiotherapie natuurlijk ook aan te raden. Ze kunnen je helpen om een betere houding aan te houden, kunnen je conditie verhogen, helpen bij het gebruiken van hulpmiddelen maar ook kunnen ze revalidatiebehandelingen voorzetten en eventuele valrisico’s screenen.

Op deze manier is het mogelijk om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Een wens dat iedereen wel heeft. Kortom, het is dus duidelijk waarom ouderen niet zonder fysiotherapie kunnen.

Lichaamsbeweging zorgt voor een betere gezondheid

Het is voor ouderen heel belangrijk om iedere dag voldoende lichaamsbeweging te hebben. Het zorgt ervoor dat gezondheid goed blijft. Zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast is er ook minder kans op verschillende ziektes zoals diabetes type 2, kanker, hartfalen, een bloeddruk dat te hoog is en artrose. Verder stimuleer je de hersenen en zit je gewoon beter in je vel.

Zo lang moeten ouderen bewegen

Een rondje lopen van vijf minuten gaat natuurlijk niet genoeg effect hebben. Maar hoeveel beweging is er dan minimaal nodig om de gezondheid te behouden? Er wordt aangeraden om minimaal twee uur per week te wandelen. Je kunt zelf bepalen of je dit in één keer doet of over meerdere keren. Loop eens naar het centrum, maak een rondje in de wijk of geniet van een schitterend natuurgebied.

Wat verder nog belangrijk is, is het doen van krachttraining. Het liefst doe je dit één tot twee keer per week. Het zorgt ervoor dat je spieren sterk blijven en dat je je evenwicht bevordert. Naar de sportschool gaan is natuurlijk niet nodig. Je kunt gewoon thuis aan de slag met een setje dumbbells.

Probeer verder zoveel mogelijk, waar dat natuurlijk kan te bewegen. Laat de lift een keer links liggen en neem de trap. Bezoek de fysiotherapie eens te voet of ga op speeltuinen tocht met de kleinkinderen.

Wordt fysiotherapie vergoedt door de zorgverzekering?

Een goed antwoord is niet te geven op deze vraag omdat het afhankelijk is van de verzekeraar waarbij je bent aangesloten. In het basispakket is fysiotherapie standaard opgenomen maar dit wordt beperkt tot een maximaal aantal bezoeken en de reden waarvoor je het nodig heeft. Er zijn verschillende verzekeraars waarbij meerdere afspraken mogelijk zijn voor ouderen. Mocht dit voor jou onvoldoende zijn heb je altijd de mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat er torenhoge rekeningen op de mat komen te liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles