• Home
  • Gezondheid
  • Onze vrienden
  • Contact

Hoe houdt je een relatie intact?

Liefde is een werkwoord wordt er altijd gezegd. Hoe cliché het ook is, het is zo. Een gezonde en fijne relatie vergt werk, tijd vrijmaken en empathie. Het werken aan een relatie kan lastig zijn soms zal je dingen moeten loslaten of moeten veranderen. Dit kan soms moeilijk zijn. Maar je krijgt er veel voor terug. Het werken aan een relatie kan vooral lastig zijn omdat mensen vaak een patroon blijven hangen en minder vaak de eigen fouten willen inzien. Soms is een bepaald gedrag niet eens fout maar kan leiden tot een ongewenst gevolg. Partners zullen dit van elkaar moeilijk kunnen zeggen of aangeven, dit eindigd vaak in discussies, verwijten of ruzies. De ideale oplossing is hier een onafhankelijke derde.

Een relatietherapeut de oplossing?

Relatietherapie kan het makkelijkste helpen bij het werken aan een relatie, een onafhankelijke derde, die ook nog eens specialist is op het gebied van relaties. De relatie therapeut zal niet zeggen wie er fout of goed is, maar zal zorgen voor een sterke en gezondere relatie. Bij de meeste relatietherapeuten zal veel ruimte zijn om zonder verwijten te kunnen praten. Partners kunnen vertellen wat ze voelen en de ander kan hier op reageren, wat dit met hem of haar doet. Voor sommige mensen klinkt het als iets uit een film of heel zweverig. Dat is het niet, relatietherapie is erg gebruikelijk en zal beide partijen uitnodigen om meer te zeggen in het bijzijn van de therapeut.

Tips voor het werken aan een relatie

De belangrijkste en bekendste tip voor het onderhouden van een gezonde relatie is het luisteren naar elkaar. Het echt luisteren naar elkaar, laat elkaar uitpraten, kom niet met verwijten maar praat puur over je gevoel. Vaak zal je zien dat ruzie over het uitruimen van de vaatwasser, niet gaat over de vaat maar over gehoord worden of gewaardeerd worden in huis. Neem elke dag ruim een half uur om echt met elkaar te praten en te luisteren. Hierdoor geef je niet alleen problemen aan maar blijf je ook open voor elkaar.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles