• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Hoe leer je meer over fitness en voeding?

Als je een bedrijf wilt opstarten is enige kennis van marketing, communicatie en sales een pre. Maar ook als je je om andere redenen graag wilt verdiepen in marketing is een Nima a opleiding zeker een aanrader! Want met een NIMA-diploma toon je je vaardigheden, kennis en werkervaring aan. Niet voor niets dat NIMA-diploma’s sterk worden gewaardeerd door het bedrijfsleven. Dus zet met het behalen van je Nima a diploma een nieuwe stap in je carrière. Hoe financier je deze opleiding? En hoe leer je meer over fitness en voeding? Lees er hier meer over!

Subsidie 

En het mooie is dat onze overheid ons graag stimuleert om ons verder te ontwikkelen. Dus wil jij je verder ontwikkelen voor bijvoorbeeld een carriere switch? Of gewoon voor je persoonlijke ontwikkeling?  Kijk dan eens naar de STAP-subsidie van de overheid. Als werkzoekende of zelfs als werkende kun je een STAP-budget van maar liefst € 1.000,- per jaar gesubsidieerd krijgen om te investeren in jouw eigen ontwikkeling. Zo kun je bijvoorbeeld een training in diëtetiek financieren en werk je kosteloos aan je eigen ontwikkeling voor bijvoorbeeld een nieuwe carriere. 

Fitness en voeding

Beweging en voeding zijn cruciaal voor ons lichaam. Want alleen met voldoende mineralen en vitaminen en genoeg beweging blijft ons lichaam in een goede conditie. Voeding en beweging hangen dus sterk met elkaar samen. Wist je bijvoorbeeld dat slechts 30 % van je progressie wordt bepaald door het sporten zelf en de andere maar liefst 70%  door je voeding? Voeding heeft dus een hele belangrijke rol, die veel mensen nog wel eens onderschatten. Hierdoor zal iemand die veel sport maar onverantwoord eet, minder snel progressie boeken dan iemand die naast veel bewegen ook gezond eet. 

Opleidingen waar sport en gezondheid centraal staan

Lijkt het je leuk om een opleiding te volgen waarin sport, vitaliteit en gezondheid centraal staan? Kijk dan eens naar een opleiding als vitaal- of leefstijlcoach. Deze opleidingen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden omdat men zich steeds meer bewust is van hoe belangrijk gezondheid en beweging voor ons is. Ga je voor een opleiding voedingscoach, dan richt je je met name op voeding en bijvoorbeeld de aanpak van toenemende obesitas in onze samenleving. Maar ook bij een opleiding als voedingscoach komen naast voeding aspecten als beweging en psychologie aan bod.

Personal trainer

Of kies voor een opleiding  Functional personal trainer. Onder de term ‘functional’ wordt trainen, bewegen en sporten op een manier die het lichaam begrijpt bedoeld. Hiermee ga je gericht aan de slag met adviezen en beweegprogramma’s. En leer je hoe je door de juiste ademhalingsoefeningen stress kunnen verminderen.  Een belangrijke eigenschap van een personal trainer is dat deze zijn oefeningen en programma afgestemd op de wensen van de klant. Zo leer je in de opleiding training te geven aan iedereen, van kleine tot grote groepen tot aan individuele lessen. Personal trainers zijn er dus voor  jong en oud, vrouw of man en welk geloof dan ook! En het leuke is dat je als personal trainer geheel vrij bent om je eigen programma’s en oefeningen samen te stellen. Dus zorg voor uitdagende en afwisselende  trainingen die naast resultaat ook plezier geven aan je klanten! Ook hier is zeker meer dan genoeg werk in te vinden want steeds meer mensen zoeken een functional personal trainer om zo fysiek sterker te worden en hun conditie op peil te houden. Hierdoor is het beroep van een personal trainer tegenwoordig een steeds meer voorkomend en gewaardeerd beroep in de sport wereld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles