• Home
  • Weetjes
  • Onze vrienden
  • Contact

Hulp van een loodgieter? In deze situaties is het wenselijk!

Binnen een fitness studio kunnen verschillende situaties ontstaan, waarin de hulp van een professionele loodgieter wenselijk is. Zo heb je mogelijk een loodgieter nodig om een verstopte afvoer in de kleedkamers van je fitness studio te laten ontstoppen. Initieel kun je proberen een dergelijke verstopping zelf op te lossen, door bijvoorbeeld een trekveer door de afvoer te bewegen. Met een trekveer kun je proberen het aangekoekte vuil los te trekken. Spoel de afvoer nadien grondig door, om er zeker van te zijn dat het vuil is afgevoerd naar de centrale riolering. Niet alleen bij een verstopping helpt een loodgieter je de ontstane situatie op te lossen. Dat doet een loodgieter bijvoorbeeld ook bij een serieuze lekkage in de fitness studio. Zou je een lekkage niet tijdig laten verhelpen, dan is de kans op een ernstige schade aan de fitness studio groot.

Verstopping in de kleedkamers van een fitness studio

Een verstopping in een van de kleedkamer van je fitness studio leidt tot een vervelende stank. Het nodigt sporters bepaald niet uit om naar je studio toe te komen aan het eind van hun werkdag. Daarbij maakt een verstopping in de afvoer dat sanitaire voorzieningen mogelijk tijdelijk niet meer te gebruiken zijn; het water loopt steeds moeizamer of helemaal niet meer weg uit een toiletpot of douchebak. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken aan te wijzen voor een verstopte afvoer. Denk bijvoorbeeld aan een ophoping van haren in het putje van de douche, grote proppen toiletpapier in de afvoer achter een toiletpot, enzovoorts. Het is niet voor niets, dat gebruikers van kleedkamers vaak gevraagd worden zuinig om te gaan met het beschikbare toiletpapier.

Zelf een verstopping in de kleedkamer oplossen

Bij een beginnende verstopping in de kleedkamers van een fitness studio kun je deze initieel zelf proberen op te lossen. Zoals eerder aangehaald werd, helpt een trekveer je. Naast een trekveer kan ook een klassieke plopper uitkomst bieden. De plopper zorgt voor een voortdurend wisselende onder- en overdruk op de afvoerleiding. Deze druk maakt dat het afval losgetrokken wordt. Een derde hulpmiddelen die je zelf zou kunnen gebruiken is keukensoda. Dit middel heeft een ontvettende werking en schaadt het milieu veel minder dan chemische ontstoppingsmiddelen.

Lekkages in een fitness studio laten verhelpen

Niet alleen loop je binnen een fitness studio het risico op verstoppingen in de afvoer binnen de kleedkamer. Ook kan er sprake zijn van een lekkage. Denk bijvoorbeeld aan fitnessapparaten die je onlangs aan de wand hebt laten monteren. Mogelijk is hierbij een leiding geraakt, met alle gevolgen van dien. Door een lekkage in een vroeg stadium op te lossen blijft een ernstige vochtschade je bespaard. Zelf een lekkage oplossen is vaak erg lastig.

Tip: kies bij een ernstige lekkage binnen je fitness studio voor de hulp van een spoeddienst van loodgietersbedrijven. Een loodgieter staat in dit geval vaak al binnen een half uur bij je voor de deur om ondersteuning te bieden bij het oplossen van lekkages en verstoppingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles