• Home
  • Lifestyle
  • Onze vrienden
  • Contact

Je huis ouderproof maken met deze elementen

Een sta op stoel is iets wat hoort bij het huis van senioren. Ouder worden heeft z’n ongemakken. Ouderen zijn een stuk minder mobiel dan de gemiddelde persoon, gelukkig bestaan daar handige hulpmiddelen voor. Sta op stoelen zien er uit als comfortabele zittingen die je in ieder huis kan vinden. Ze hebben het voordeel aangepast te zijn aan iedereen die moeite heeft bij het gaan zitten en opstaan. De motor die erin zit zorgt ervoor dat de stoel gekanteld kan worden naar comfortabele posities Er zitten wel drie motoren in die ieder een ander gedeelte van de stoel bedienen. Dit om de stoel aan te passen aan postuur en zit behoefte. Ze komen voor de zithoek en voor de eetkamer.

Altijd handig

Wanneer u moeite heeft met het opstaan en gaan zitten is het niet handig de aanschaf uit te stellen. Wordt de aanschaf en het gebruik uitgesteld is de kans groot dat u lichamelijk nog verder achteruit gaat. De fysieke staat op niveau houden is veel beter. Dit betekent ook dat u dan in de toekomst niet aan huis vast zit, doordat u nog in staat bent uzelf overal heen te verplaatsen zonder dat dit door weinig energie en lastig bewegen onmogelijk gemaakt wordt. Daarom is een sta op stoel aan iedereen aan te raden die op leeftijd begint te komen. Zonder lichamelijke klachten zit de stoel ook fantastisch. Deze stoelen kunnen verder met de meest bijzondere snufjes ingericht worden zoals verwarming. De sta op stoel kan helemaal gepersonaliseerd worden qua stof en kleuren, zoals dat ook bij een normale luxe stoel het geval is.

Makkelijk douchen

Er komt helaas ook ooit een tijd van de douchekruk. Als je deze nodig hebt is dit zeker geen teleurstelling wanneer de douchekruk binnen komt. Het is zeer onpraktisch wanneer onder de douche staan gewoon te vermoeiend wordt. Je kan het ook weer niet laten want jezelf wassen is toch iets dat moet gebeuren. Als er constant het gevaar dreigt om te vallen tijdens het douchen moet hier toch wat aan gebeuren.  Een stoel erbij pakken is niet mogelijk, er zijn geen stoelen in huis meestal die goed onder de douche passen en daarnaast zijn stoelen ook niet waterbestendig vaak. Een handig krukje hierbij gebruiken is dan de betere optie. Deze hindert nauwelijks tijdens het douchen. Bovendien biedt de douchekruk de steun die u dan zo hard nodig heeft. Dit krukje gaat ook gepaard met een kleine verbouwing. Mocht er meer zittend gedaan worden in de douche is het handig ook de plankjes lager te hangen.

Ouderproof huis

Het meubilair waar het hierboven over ging is een gedeelte van de vele objecten in en rond het huis dat het voor ouderen makkelijker maakt om zelfstandig in hun huis te blijven wonen. Dit is ontzettend handig gezien de toename van het aantal mensen in deze groep. Meer ouderen betekent dat er in de toekomst minder ruimte zal zijn om ouderen te verplegen. Dit kan onmogelijk met de hele groep. Daarom is het fijn dat er sta op stoelen en douchekrukken bestaan. Het enige probleem is dat deze mensen soms nog te eigenwijs zijn om gebruik te maken van alle mogelijkheden die er zijn. Dit kan alsnog zorgen voor snelle lichamelijke aftakeling onder ouderen of afname van de zelfstandigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles