• Home
  • Weetjes
  • Gezondheid
  • Onze vrienden
  • Contact

Wat zijn de taken van een logopedist?

Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken.

Een kind dat voor het eerst een logopedist bezoekt, doet een spreektest. Maak je geen zorgen, het is niet zoals een test op school die je rapportkaart zal beïnvloeden. Deze test is een manier om erachter te komen welke soorten spraakproblemen een kind heeft.

Het kind wordt gevraagd om bepaalde geluiden en woorden te zeggen. Deze kunnen worden vastgelegd en de therapeut kan tijdens de test wat dingen opschrijven. De test zal de therapeut helpen de behoeften van het kind te achterhalen en te beslissen welke behandelingen het beste zijn.

De “behandeling” van spraakproblemen is oefenen. Als kinderen moeite hebben met articuleren of vloeiend spreken, zal de therapeut tijd besteden om hen te laten zien hoe ze de juiste geluiden kunnen maken. De therapeut zal de geluiden demonstreren en het kind vragen om ze te kopiëren. Dat betekent dat je de manier kopieert waarop de therapeut de lippen, mond en tong beweegt om het juiste geluid te maken.

Spiegels kunnen hier nuttig zijn. De therapeut kan een kind vragen deze geluiden te maken terwijl hij in de spiegel kijkt. Sommige therapeuten gebruiken games om deze oefening leuker te maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles