• Home
  • Onze vrienden
  • Contact

Zo sluit je sanitaire voorzieningen aan in de kleedkamers

Je wilt de sporters binnen je fitness studio zo goed mogelijk ondersteunen in het behalen van hun doelen. Dit doe je bijvoorbeeld door een breed scala aan fitnessapparaten aan te bieden, door sporters te laten ondersteunen door een personal trainer, enzovoorts. Er is echter meer nodig om sporters tevreden te stellen. Denk bijvoorbeeld ook aan ruim opgezette kleedkamers, waar sporters na hun training de mogelijkheid hebben om zich te douchen en wellicht gebruik te maken van een bubbelbad of sauna. Ook toiletten mogen hier logischerwijs niet ontbreken. Hoe sluit je dergelijke vormen van sanitair aan in de kleedkamers van je fitness studio? Waarop moet je hierbij letten om lekkages en vergelijkbare ongemakken te kunnen voorkomen? In dit artikel lees je er meer over.

Maak een plan voor de indeling van de kleedkamers

Het aansluiten van de nieuwe sanitaire voorzieningen in de kleedkamers van je fitness studio begint bij het uitwerken van een plan. Doel hierbij is om uiteindelijk met een loodgieter vast te stellen of de gemaakte plannen uitvoerbaar en efficiënt zijn. Mogelijk loont het om de gekozen indeling iets aan te passen, waarmee minder leidingen verlegd of gelegd hoeven te worden. Des te meer leidingen men legt, des te groter is de kans op lekkages; het kan op een groter aantal plekken fout gaan.

Kies sanitaire voorzieningen uit die passen bij de gekozen stijl

Onderdeel van het uitwerken van plannen voor nieuwe kleedkamers in je fitness studio is het aanschaffen van het sanitair. Zorg dat je voor sanitaire voorzieningen kiest, die qua stijl passen bij de rest van het interieur binnen de fitness studio. Ga je voor een strakke en moderne stijl, of geef je de voorkeur aan een industriële tint? Kijk naar een geschikte douche, toiletten en bijvoorbeeld wastafels. Het zijn onmisbare voorzieningen binnen iedere sportschool.

Aan de slag met de uitvoering van de gemaakte plannen

Zodra het nieuwe sanitair geleverd is, kan begonnen worden met de uitvoering van de gemaakte plannen. Het is sterk aan te raden deze klussen door een professionele loodgieter uit te laten voeren. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat er lekkages ontstaan. Lekkages ontstaan bijvoorbeeld bij het aansluitpunt van het sanitair; mogelijk sluit de rubberen ring rond dit aansluitpunt niet goed aan op de afvoer- of waterleiding die eerder geplaatst is. Ook bij het verleggen van leidingen kunnen lekkages ontstaan, als de losse elementen niet goed op elkaar inhaken. Net als bij het aansluitpunt van sanitair, kan ook hier speling ontstaan. Er sijpelt vervolgens steeds meer water uit de leidingen. Dit leidt uiteindelijk tot een vervelende vochtschade aan wanden, aan een vloer, enzovoorts.

Schakel de loodgieter in voor een periodieke ontstopping

Niet alleen bij het aansluiten van het nieuwe sanitair is de hulp van een loodgieter wenselijk. Schakel de loodgieter periodiek in om het sanitair te laten ontstoppen. Het helpt een vervelende stank in de kleedkamers te voorkomen. Zeker in een intensief gebruikte sportschool zijn beginnende verstoppingen haast niet te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Blijf op de hoogte!

Related Articles